Muziektheater

Muzophie verzorgt verschillende voorstellingen. Voor scholen, theaters, festivals of voor muziekliefhebbers met een verstandelijke beperking. Lees hieronder meer en neem gerust contact op voor meer informatie.

Magische Liedjessoep

Stel je voor: er staat een grote pan te koken op een vuur. En als de deksel open gaat… komt er een liedje uit! Samen toveren we een varkensneus op een deftige dame, brengen we bananen tot leven en we veranderen onszelf in reuzen. Zing maar mee en leer de toverspreuk!

Magische Liedjessoep wordt geserveerd door het duo Peter en Sophie, met muziek en theater als basis-ingrediënten. Voeg daaraan toe: een flinke scheut cultuur, een eetlepel participatie, een snufje educactie en veel verse grapjes. Klaar is de Magische Liedjessoep: een afwisselende en interactieve voorstelling die alle kinderen weet te boeien.

Peter is een ervaren theatermaker en muzikant, met jarenlange ervaring in het speciaal onderwijs. De klik met zang en spel van Sophie zorgt voor de juiste magie op het podium.

Voor wie? kinderen van 4 t/m 8 jaar in regulier of speciaal onderwijs, op een kinderfeestje, kinderdagopvang, peuterspeelzaal, culturele instelling etc.

Duur: 45 tot 60 minuten

Aantal: in overleg

Overig: ook geschikt voor kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking

Dans, tover & manieren

De koning heeft een dochter die maar niet wil luisteren. Ze plukt bloemetjes en steekt haar tong uit naar iedereen die iets van haar verlangt. De koning is het gedrag van zijn dochter zàt en hij schakelt twee prinsen in die haar manieren moeten leren. Maar of dat lukt?…

Dans, tover & manieren is een muzieksprookje, gespeeld door Sophie en acht muzikanten: trompet, trombone, tenor sax, alt sax, gitaar, basgitaar, piano, drums en zang. De muzikanten spelen bekende kinderliedjes in een nieuw jasje. Samen met de kinderen uit het publiek wordt er gezongen, getoverd en gedanst. Iedereen mag meedoen!

Het is mogelijk om voorafgaande aan de voorstelling twee workshops bij te boeken. Sophie komt dan samen met een gitarist of toetsenist in de klas om de liedjes uit de voorstelling te introduceren. Dit doen ze door middel van beweging, spel, luisteren en zingen. Het sprookje met de workshops is inmiddels uitgevoerd op diverse scholen in de provincie Groningen en Drenthe.

Voor wie? kinderen van 4 t/m 8 jaar in regulier of speciaal onderwijs, kinderdagopvang, culturele instelling

Duur:  twee workshops van 45 minuten en een voorstelling van 45 tot 60 minuten

Locatie workshop: : speel- of klaslokaal met ruimte voor een kring

Locatie voorstelling: in overleg

Aantal: maximaal 30 deelnemers

Het Sprookjesbos

Luister naar mooie liedjes over het Huisje van de Toverheks, Klein Duimpje en het Sprookjesbos. Wacht eens even… ik zie het mandje van Roodkapje, een echt snoephuisje, een tovenaarscape en het kroontje van de prinses: kom en speel mee als je durft!

Het Sprookjesbos is een voorstelling die garant staat voor betoverende momenten. De kinderen worden uitgenodigd om mee te spelen, zodat het direct een unieke, eigen voorstelling wordt. Maar naast al het meespelen, dansen en zingen zijn er genoeg momenten waarin de kinderen lekker kunnen wegdromen bij de mooie liedjes die Sophie voor ze zingt en speelt.

Voor wie? kinderen van 4 t/m 8 jaar in regulier of speciaal onderwijs, kinderdagopvang, culturele instelling

Duur:  een voorstelling van 45 tot 60 minuten of meerdere korte voorstellingen per dag

Locatie voorstelling: op straat of elke andere locatie in overleg

Aantal: maximaal 30 deelnemers