Workshops

Ik verzorg workshops op het gebied van zingen en muziek. Voor verschillende doelgroepen met verschillende wensen en vragen. Zo werk ik met popkoren en vocal groups die zich tijdens een gezellige middag willen verbeteren, of met peuters die ik meeneem op een muzikale belevingsreis. Ik kom in scholen, zorginstellingen of sta op festivals. Kijk hieronder welke workshops vaak aangevraagd worden:

Workshops voor koren

Op zoek naar een workshop voor een (pop)koor? In overleg ontwikkel ik een workshop op maat, waarin ik zoveel mogelijk probeer aan te sluiten op de wensen van het koor. We kunnen bijvoorbeeld werken aan:

  • blending – klinken als één geheel
  • zangtechniek – o.a. makkelijker hoog zingen
  • groove
  • knelpunten in bestaand repertoire
  • koorregie – puntjes op de i voor een show
  • improvisatie

En dat allemaal met plezier in het samen zingen voorop! Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Peutermuziek

Dreumesen en peuters vinden het heerlijk als er met hen gezongen en gespeeld wordt. In deze workshop zingen we bekende en nieuwe liedjes en doen we muzikale bewegingsspelletjes. De kinderen kunnen allerlei ontdekkingen doen met eenvoudige muziekinstrumenten en klanken. Dit stimuleert hun muzikale ontwikkeling, maar ook hun ritmegevoel, motoriek en taalgevoel.

Spelen met Muziek (onderbouw)

Met mijn gitaar, instrumentjes en ander uitdagend materiaal en natuurlijk veel leuke liedjes en dansjes betover ik iedere groep kleuters. Wat dacht je van samen op reis naar Afrika? Of naar de onderwaterwereld? Kortom, Spelen met Muziek is een veelzijdige muzikale ontdekkingstocht, waarbij de belevingswereld van de kinderen leidend is. Kinderen zullen er nog lang over napraten (of nazingen) en van leerkrachten en leiders hoor ik vaak terug dat ze door deze workshop geïnspireerd zijn geraakt.

Kidskoor (middenbouw)

De workshop Kidskoor is ideaal voor kinderen die van zingen en dansen houden. Samen iets leren en toewerken naar een eindresultaat. De kinderen leren liedjes van onder andere Kinderen voor Kinderen en doen de dansjes zoals ze in het echt gaan. Ook leren ze zichzelf te presenteren. Aan het eind van de workshop gaan we natuurlijk optreden en laten we zien wat we hebben geleerd. Samen op het podium en …. showtime!

SingIt! (bovenbouw bo / voortgezet onderwijs)

Idols, de X factor, The Voice… de ene talentenjacht na de andere schiet voorbij op televisie. Iedereen lijkt beroemd te kunnen worden. Maar eerst moet er worden geoefend!  In de workshop SingIt! maken kinderen en jongeren kennis met zingen en performen voor publiek. Ze leren over zangtechniek, meerstemmig zingen, beweging en dat alles met leuke popsongs van nu. Natuurlijk werken we toe naar een spetterende eindpresentatie die aan het eind van de workshop gegeven zal worden!

Beleven in Muziek

“Alleen de toegewijde zoeker kan de deurtjes naar de belevingswereld van de ernstig verstandelijk gehandicapte vinden” (naar Lize Stilma)

Voor mensen met een ernstige (meervoudige) verstandelijke beperking is muziek het middel bij uitstek om ‘deuren te openen’, zodat werkelijk contact gemaakt kan worden. Dit contact kan een basis zijn om bepaalde ontwikkelingsprocessen op gang te brengen, zoals lichaamsbewustwording en communicatie. Maar muziek kan vooral helpen om te ontspannen en te openen. De workshops voor deze doelgroep zijn belevingsgericht en voornamelijk gebaseerd op de ‘BiM’ werkwijze van Patrick Meuldijk. Hierbij worden verschillende klankeigenschappen van muziek vertaald op het lichaam van de muziekliefhebber. Denk hierbij aan snel en langzaam of hoog en laag. Dit gebeurt met behulp van allerlei materialen, zoals een bal of een knisperende zak. Alle zintuigen worden tijdens de muziekateliers gestimuleerd zodat iedereen volop kan genieten, de muziek kan beleven en herkennen.

Voor wie? muziekliefhebbers met een verstandelijke beperking

Duur: 45 minuten

Aantal: maximaal zes tot acht deelnemers of op individuele basis

Locatie: rustige, ruime ruimte met stopcontact. Mogelijkheid om (halve) kring te maken van muziekliefhebbers waar tussendoor en achterlangs gelopen kan worden. Aanwezigheid van begeleiding is gewenst.